Jadłospis od 23.04.2018r do 27.04.2018r
23.04.2018r Poniedziałek
Śniadanie |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), parówka cielęca, ketchup, musztarda (gorczyca), herbata z cytryną |
|
Obiad |
Barszcz biały (gluten) z ziemniakami, na wywarze jarzynowym (seler), z zieloną pietruszką, zabielany śmietaną (białko mleka) Racuchy (gluten, jajka) z jabłkami, cukrem pudrem, kompot wieloowocowy, Banan |
|
Podwieczorek |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), szynka z fileta bez wędzenia, sałata zielona, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną |
24.04.2018r Wtorek
Śniadanie |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), jajecznica ( jajka) ze szczypiorkiem, kawa zbożowa ( gluten) z mlekiem (białko mleka) |
Obiad |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (gluten), na wywarze jarzynowym (seler), z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (białko mleka) Schab duszony w sosie (gluten), ziemniaki, mizeria ze śmietaną (białko mleka), z koperkiem, kompot wieloowocowy, Winogrona |
Podwieczorek |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), twarożek z sera białego (białko mleka), sałata zielona, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną |
25.04.2018r Środa
Śniadanie |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), pasta serowo-rybna z makreli wędzonej w sosie pomidorowym ( ryba, białko mleka), sałata zielona, szczypiorek, herbata z cytryną |
Obiad |
Zupa jarzynowa z makaronem (gluten), na wywarze jarzynowym (seler), z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (białko mleka) Sznycle wołowo- wieprzowe (jajka, gluten), ziemniaki, buraczki na ciepło kompot wieloowocowy, Gruszka |
Podwieczorek |
Bułka grahamka (gluten), z masłem (białko mleka), budyń czekoladowy (białko mleka, jajka, kakao) własnego wyrobu, lemoniada |
26.04.2018r Czwartek
Śniadanie |
Chleb pszenny (gluten) z masłem (białko mleka),dżemem owocowym, kaszka manna ( gluten) na mleku (białko mleka), z sokiem, herbata z cytryną |
Obiad |
Zupa brokulowa z makaronem (gluten), na wywarze mięsno-jarzynowym (seler), z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną ( białko mleka) Bitki wołowe w sosie własnym (gluten), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem (białko mleka) z bułką tartą (gluten), kompot wieloowocowy, Jabłko |
Podwieczorek |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), szynka wieprzowa od Wolarka, sałata zielona, pomidor, papryka świeża, szczypiorek, herbata z cytryną |
27.04.2018r Piątek
Śniadanie |
Chleb pszenny (gluten) z masłem (białko mleka), ser żółty Gouda (białko mleka), sałata zielona, ogórek świeży, szczypiorek, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem (białko mleka) |
Obiad |
Zupa koperkowa z ryżem (gluten), na wywarze jarzynowym (seler), z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (białko mleka) Ryba Miruna panierowana,(gluten, jajka, ryba), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, Jabłko |
Podwieczorek |
Chleb pszenny (gluten), z masłem (białko mleka), schab pieczony, sałata zielona, pomidor, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną |
W jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zawarte w załączniku II do Rozporządzenia 1169/2011 z 25 października 2011r.
Szczegółowy jadłospis użytych składników oraz wartość kaloryczna i odżywcza wyprodukowanych posiłków znajduje się do wglądu w kancelarii przedszkola.
- Zboża zawierajęce gluten/ pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica khorasan
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Soja
- Mleko
- Orzechy, migdały
- Seler
- Nasiona sezamu
- Gorczyca
- Łubin