smok

Nasze menu Drukuj E-mail

ROK SZKOLNY 2017/2018

 

JADŁOSPIS


Jadłospis od 16.10.2017 do 20.10.2017r


16.10.2017r poniedziałek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, ser żółty Gouda, sałata zielona, papryka świeża, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Ryż z musem truskawkowym, ze śmietaną, kompot wieloowocowy, Śliwki (A1,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, kiełbasa podwawelska na gorąco, ketchup, musztarda, herbata z cytryną (A1,A6,)

 

17.10.2017r wtorek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, jajko na twardo, sałata zielona, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A2,A6)

Obiad

Zupa krupnik a kaszą jęczmienną na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielany śmietaną (A1,A6,A8)

Schab duszony w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy, Kiwi (A1,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, pasta z szynki gotowanej, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata z cytryną (A1,A6)

 

18.10.2017r środa

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, filet bez wędzenia, sałata zielona, papryka świeża, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem, na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Sznycle wołowo-wieprzowe, ziemniaki, buraczki na ciepło, kompot wieloowocowy, Winogrona (A1,A2,A6)

Podwieczorek

Weka pszenna z masłem, budyń waniliowy własnego wyrobu, lemoniada (A1,A2,A6)

 

19.10.2017r czwartek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, twarożek z sera białego, kaszka manna na mleku, z sokiem, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa grysikowa na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, ( A1,A6,A8)

Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchwi tartej z jabłkiem, kompot wieloowocowy, Banan (A1,A6,A8)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, pasta rybna z makreli w sosie pomidorowym, sałata zielona, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A3,A6)

 

20.10.2017r piątek

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao (A1,A2,A6)

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietana (A1,A6,A8)

Ryba Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, Jabłko (A1,A2,A3,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, kiełbaska krakowska podsuszana, sałata zielona, pomidor, papryka świeża, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A6)



 

Jadłospis od 09.10.2017 do 13.10.2017r


09.10.2017r poniedziałek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, filet wędzony na ciemno, sałata zielona, papryka świeża, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Barszcz biały z ziemniakami, z kiełbaską na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielany śmietaną (A1,A6,A8)

Leniwe z serem, masłem, cukrem, kompot wieloowocowy, Banan (A1,A2,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, szynka z Chrzanowa, sałata zielona, pomidor, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A6,)

 

10.10.2017r wtorek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, dżemem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną (A1,A6)

Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Gałki wołowo- wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchew z groszkiem duszona, kompot wieloowocowy, Śliwki (A1,A2,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, żywiecka podsuszana, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata z cytryną (A1,A6)

 

11.10.2017r środa

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, pasta serowo- rybna z tuńczyka, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną (A1,A3,A6)

Obiad

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Placuszki z cukini, z jogurtem, kompot wieloowocowy, Winogrona (A1,A2,A6)

Podwieczorek

Rogalik maślany z masłem, koktajl bananowo-truskawkowy własnego wyrobu, lemoniada (A1,A6)

 

12.10.2017r czwartek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, twarożek z sera białego, sałata zielona, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną( A1,A6,A8)

Filet z indyka pieczony, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, z rzodkiewką, ze śmietaną, kompot wieloowocowy, Jabłko (A1,A6,A8)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, jajko na twardo, sałata zielona, rzodkiewka, pomidor, papryka świeża, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A2,A6)

 

13.10.2017r piątek

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa staropolska, sałata zielona, pomidor, ogórek świeży, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa groszkowa z lanym ciastem, na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietana (A1,A2,A6,A8)

Ryba Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, Gruszka (A1,A2,A3,A6)

Podwieczorek

Weka pszenna z miodelką własnego wyrobu, ½ jabłka, herbata z cytryną (A1,A6)



 

Zgodnie z zał. Nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu  Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 z dnia 25.X. 2011r

W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności przedstawiamy listę składników alergennych mogących występować w przygotowywanych potrawach:

1. Zboża zawierajęce gluten/ pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica khorasan

2. Jaja

3. Ryby

4. Orzeszki ziemne

5. Soja

6. Mleko

7. Orzechy, migdały

8. Seler

9. Nasiona sezamu

10. Gorczyca

11. Łubin