smok

Nasze menu Drukuj E-mail

ROK SZKOLNY 2017/2018

 

JADŁOSPIS


Jadłospis od 18.12.2017 do 22.12.2017r


18.12.2017r poniedziałek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa sznurowana, sałata zielona, papryka świeża, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami, z kiełbaską, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, (A1,A6,A8)

Ryż z prażonymi jabłkami z cynamonem, ze śmietaną, kompot wieloowocowy, Banan (A1,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, ser żółty Gouda, sałata zielona, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A6)

 

19.12.2017r wtorek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, dżemem wiśniowym, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną (A1,A6)

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Filet z indyka pieczony, ziemniaki, marchew z groszkiem duszona, kompot wieloowocowy, Mandarynka (A1,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa staropolska, sałata zielona, papryka świeża, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną (A1,A6)

 

20.12.2017r środa

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, pasta rybna z makreli w sosie pomidorowym, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną (A1,A3,A6)

Obiad

Zupa jarzynowa z ryżem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Gałki wołowo- wieprzowe w sosie, ziemniaki, ogórek małosolny, kompot wieloowocowy, Mandarynka (A1,A6)

Podwieczorek

Rogalik maślany z masłem, jogurt bananowo- truskawkowy własnego wyrobu, lemoniada (A1,A6)

 

21.12.2017r czwartek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa biesiadna, sałata zielona, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną( A1,A6,A8)

Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, surówka z selera ze śmietaną, kompot wieloowocowy, Jabłko (A1,A2,A6,A8)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, twarożek z sera białego, sałata zielona, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A6)

 

22.12.2017r piątek

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A2,A6)

Obiad

Zupa grzybowa z makaronem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietana (A1,A6,A8)

Ryba Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, Gruszka (A1,A2,A3,A6)

Podwieczorek

Weka pszenna z miodelką własnego wyrobu, ½ jabłka, herbata z cytryną (A1,A6)



Jadłospis od 11.12.2017 do 15.12.2017r


11.12.2017r poniedziałek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa sznurowana, sałata zielona, papryka świeża, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa jarzynowa z makaronem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Naleśniki z serem, cukrem pudrem, kompot wieloowocowy, Mandarynka (A1,A2,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, filet bez wędzenia, sałata zielona, pomidor, papryka świeża, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A6,)

 

12.12.2017r wtorek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, ser żółty Radamer, sałata zielona, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną (A1,A6,A8)

Schab duszony w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy, Banan (A1,A6,A8)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, pasta z szynki gotowanej, sałata zielona, papryka świeża, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną (A1,A6)

 

13.12.2017r środa

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, pasta rybna z tuńczyka, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną (A1,A3,A6)

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielany śmietaną (A1,A6,A8)

Łazanki z mięsem i kapustą, kompot wieloowocowy, Mandarynka (A1,A6)

Podwieczorek

Bułka grahamka z masłem, budyń waniliowy własnego wyrobu z sokiem, lemoniada (A1,A2,A6)

 

14.12.2017r czwartek


Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, twarożek z sera białego, kaszka manna na mleku, z sokiem, herbata z cytryną (A1,A6)

Obiad

Zupa ziemniaczana, na wywarze mięsno- jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną( A1,A6,A8)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek małosolny, kompot wieloowocowy, Gruszka (A1,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, kiełbasa podwawelska na gorąco, ketchup, musztarda, herbata z cytryną (A1,A6)

 

15.12.2017r piątek

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa drewnem palona, sałata zielona, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (A1,A6)

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem, na wywarze jarzynowym, z zieloną pietruszką, zabielana śmietana (A1,A2,A6,A8)

Ryba Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z białej kapusty kompot wieloowocowy, Jabłko (A1,A2,A3,A6)

Podwieczorek

Chleb pszenny z masłem, jajko na twardo, sałata zielona, papryka świeża, ogórek małosolny, szczypiorek, herbata z cytryną (A1,A2,A6)



 

 

Zgodnie z zał. Nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu  Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 z dnia 25.X. 2011r

W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności przedstawiamy listę składników alergennych mogących występować w przygotowywanych potrawach:

1. Zboża zawierajęce gluten/ pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica khorasan

2. Jaja

3. Ryby

4. Orzeszki ziemne

5. Soja

6. Mleko

7. Orzechy, migdały

8. Seler

9. Nasiona sezamu

10. Gorczyca

11. Łubin